Jeg kjørte uten førekort

Jeg hadde slitt litt med svimmelhet i det siste, som kom når jeg var i fysisk aktivitet. Planen var å begynne i Karate igjen, når jeg kom tilbake til Norge. Så jeg gikk til Stavanger Karateklubb og trodde jeg var klar som et egg..  Men det endte med at jeg ble fort andpusten og måte ta 2 pauser på 1 time. Jeg ble så svimmel, alt gikk rundt og jeg måte ta pause. Jeg fikk beskjed om at jeg burde gå til Lege, for å ta en sjekk. Så jeg bestilte tid til legen min. Min fastlege var på ferie og dem spurte om det var greit at en helt ny lege kunne ta over. Jeg sa det var greit og jeg kom til oppsatt time. Legen så ut som han var 21 år og han virket veldig usikker og nervøs ut. Jeg fortalte ham hendelsen og sa at jeg hele tiden oppover årene hadde slitt med at jeg fort ble svimmel. Da tok ham noen prøver av meg, blod, hjerte og urin. Alt var bra sa han med prøvene, men så spurte ham om jeg hadde førerkortet. Da reagerte han med å si at han måtte ta mitt førerkort og sende meg til hjertespesialist. Jeg protesterte litt og sa at det aldri har skjedd, når jeg kjører bil, kun når jeg er i sterk fysisk aktivitet. Men han tok det han, tullingen!.

Så sto jeg der da uten førerkort, så gikk jeg ut og kjørte hjem. Jeg tok sjansen og kjørte hver dag og jeg var hos en hjertespesialist. Jeg måtte gå 24 timer med et slags hjerteapperat som legen kunne lese av etterpå, for å se om det var ok. Dagen etterpå, så kom jeg inn til hjertelegen og jeg tok noen mer prøver. Jeg fortalte legen om at den nye legen, som hadde tatt mitt førekort. Denne legen ble mildt sagt forbauset, hvorfor legen hadde tatt mitt førerkort. Jeg har hatt førekort siden jeg var 18 år og har aldri vært borti en eneste ulykke. Men nå måtte jeg sykle på en slik ergometer sykkel, mens det hang ledninger over hele meg, som skulle overvåke både hjerte og puls. Det tok nesten mitt liv, for legen skulle jeg bare skulle sykle mer og mer, fortere og fortere.. Men jeg overlevde og alt var bra med mitt hjerte. Men når jeg kom hjem, så ringte jeg legen og insisterte på at jeg ikke ville ha ham som så ut som han dagen før var kommet fra legestudiene sine lengre som min lege. Så jeg fik en annen lege, som var vikar. Han var fra India og var vist ganske så smart..  Jeg kom inn til han, en overvektig lege som jeg med en gang ble bra kjent med. Vi pratet løst og ledig begge to med hverandre og fant tonen. Det var helt til jeg spurte om han kunne sjekke Prostata, for jeg hadde dagen før lest i avisen at 1 av 3 får denne diagnosen. Jeg kviet meg litt, men det er vel bedre enn å dø…  Så når jeg spurte han om han kunne sjekke min prostata, da ble han veldig stille og bare så på meg rart. ‘Det gjør jeg ikke,’ sa han. Det var slett ikke nødvendig og som muslim så nektet han å gjøre slik. Jeg tenkte, hva i all verden har det med å sjekke prostata å gjøre med at han er muslim. Vel jeg insisterte ikke, for det kunne virke litt rart ut.

Men jeg fikk ivertfall tilbake mitt førerkort. Konklusjonen legene fant frem til, var at jeg har en overfølsom hypofyse. Du vet, det som ligger like bak øret. Jeg kan huske at jeg alltid har tålt lite, når det gjelde karuseller og båter. Hvis det er bittelitt bølger på vei over fra Kristiansand til Hirtsals, så er jeg den som spyr først. Det fantes ikke noe for dette, som kunne hjelpe meg og det beste jeg kunne gjøre, det var kun å gå turer.

Så litt nedtur at jeg ikke kan begynne i karate igjen, men jeg holder meg litt i form ved å gå turer, å leke med barna og danse i stuen. Det hjelper det også.

P.S. For dem som lurer, min fastlege kom tilbake og min prostata var helt normal. Men til dere menn, undersøk dere og gå til lege. Det er bedre å gå til legen en gang for mye, enn en gang for lite.  

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg